Hulp bij schulden

Soms kan het gebeuren dat u uw rekeningen niet tijdig kunt betalen. Het is dan belangrijk om met de schuldeiser tijdig contact op te nemen om een betaalafspraak te maken. Het kan gebeuren dat dit niet lukt of dat u er zelf niet uit komt.

In dat geval kunnen wij u helpen door te proberen contact op te nemen met de schuldeiser en alsnog een betaalafspraak te maken. Wacht in ieder geval niet te lang hiermee, om te voorkomen dat er hoge kosten bij komen. Maak ook altijd uw post open. Schulden verdwijnen niet vanzelf en de problemen worden groter naarmate u ze negeert.

Ingeval wij de indruk hebben dat uw financiële problemen te groot zijn om ze zelf op te lossen kunnen wij u begeleiden naar schuldhulpverlening van de gemeente. Onze medewerkers zijn ervaren en deskundig op dit gebied. Wij inventariseren samen met u de situatie en maken een plan van aanpak om de naar een oplossing toe te werken. In zeer dringende situaties (huisuitzetting, afsluiting energie of water) kunt u een spoed afspraak met ons maken om een oplossing te zoeken (bijvoorbeeld een crisis-aanmelding bij de gemeente Nissewaard).

Ook als u al in een schuldhulptraject (minnelijk of WSNP) zit kunnen wij helpen als er problemen of vragen zijn.